Dobrodošli
Prijava / Registruj se

Jelena


Jelena je naziv prve srpske telenovele, ikada snimljene. Seriju je za tadašnju BK TV snimala produkcijska kuća Power House Entertainment, čiji je vlasnik Saša D. Karić.

Ova telenovela je snimana tokom 2004. i 2005. godine. Radnja bazira na scenariju od 110 epizoda, čiji je autor Meksikanac Hoakin Herero Kasasola (Joaquín Guerrero Casasola). Seriju su režirali Andrej Aćin i Miloš Petričić. Glavnu muzičku temu "Sada znam", izvodili su Danica Karić i Dušan Zrnić. Pesmu "Mrva sreće", koja je takođe često korišćena kao muzička podloga, izvodila je Milica Babić. Serija je rađena po ugledu na latinoameričke telenovele, ali je radnja prilagođena našem podneblju. Jelena je imala izuzetno visok budžet (oko 4 miliona Evra), i snimalo je se na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu. Kako bi se Jelena što bolje promovisala, prva epizoda je 18. oktobra 2004. emitovan na Trgu Republike, putem videobima. Za novinare je bila posebna projekcija u takvud sinepleksu (Tuckwood Cineplex). Grad je bio obljepljen reklamnim plakatima, sa natpisima "Šta Ratko smera?", "Šta razdvaja Sašu i Helen?", "Koga sanja Jelena?" i drugim.

Jelena je još 2004. godine, tokom snimanja prodata u 12 države. Na prostoru bivše Jugoslavije je bila jako uspešna (čak uspešnija, nego u samoj Srbiji) i doživela je brojne reprize. Na prvom samitu telenovela u Barseloni je nagrađena za najbolji scenario, još ispred američke sapunice "Odvažni i lepi" (The Bold and the Beautiful).

RSS
Free counter